Cerc pastoral despre sfinţii tămăduitori şi instituţiile medicale din istoria Bisericii

Viața parohiei Octombrie 11, 2012

Astăzi, 11 octombrie, 2012, la „Parohia Adormirea Maicii Domnului”, Vânători, Piatra Neamț, a avut loc întâlnirea cu preoții slujitori care alcătuiesc Cercul pastoral Misionar Dumbrava Roșie. Ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a Părintelui Valentin Tofan, Protopop al Protopopiatului Piatra Neamț.  

S-a savârșit Utrenia la ora 8.00 și, în continuare, la ora 9.30, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Datorită faptului că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca anul acesta să fie dedicat tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, părintele Gabriel Donici de la parohia Brășăuți a ales să vorbească despreSfinții tămăduitori și instituțiile social medicale pentru îngrijirea bolnavilor din trecutul Bisericii”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Părintele Protopop a împărtășit celor de fața un scurt și frumos cuvânt de învățătură, după care subsemnatul, în calitate de paroh, a adresat celor prezenți un cuvânt de mulțumire. Credincioșii prezenți au primit câte o iconiță de binecuvântare. Întâlnirea s-a încheiat cu o tradiţionala agapă frăţească. (Pr. Stefan Diacu)